TON BALIKLI PİZZA (3-4 KİŞİLİK)
Malzemeler
HAMURU İÇİN;
● 3 su bardağı un● 1 paket kuru maya● 2 çorba kaşığı zeytinyağı● 1 tatlı kaşığı toz şeker● 1 tatlı kaşığı tuz● Alabildiği kadar ılık su ( yaklaşık 1 su bardağı )SOSU İÇİN;● 1 kâse domates püresi● 1 tatlı kaşığı domates salçası● 2 çorba kaşığı zeytinyağı● 1 çay kaşığı tuz● 1 çay kaşığı kekik● 1 çay kaşığı karabiber● 1-2 diş sarımsakÜZERİ İÇİN;● 400g Fide ton balığı ( 5 adet 80g Fide ton balığı)● 4 – 5 adet mantar● 1 adet kırmızı biber● 1 adet yeşil biber● 1 orta boy kuru soğan● 1 adet domates● 1 çay bardağı mısır● 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Derin bir yoğurma kasesine unu eleyerek, ortasını açın. Şeker, maya ve zeytinyağını unun ortasına ilave edip, ılık suyu azar azar ilave edin. Tuzunu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın.
Sos için gerekli malzemeleri bir kaseye ekleyerek ,karıştırın. Ardından üzeri için hazırladığımız tüm malzemeleri doğrayın.
Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit bezeye bölün. Her bir bezeyi un ve merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine daha önceden hazırladığınız sosu sürün ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdikten sonra kalan diğer tüm malzemeleri dilediğiniz şekilde ekleyin.
Önceden ısıtılmış 190°C fırında, fırının alt tabanına yakın kısma yerleştirin. Pizza kenarları altın rengi olana kadar pişirin. Fırından çıkarıp biraz soğutun, ardından dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun!