TON BALIKLI DOMATES ÇORBASI ( 4 – 6 Kişilik)
● 1 kutu ( 160 gr ) Fide Ton Balığı
●800 gr Doğranmış domates ( 1 adet konserve kavanoz )
●1 Tatlı kaşığı tatlı toz biber
● 2 yemek kaşığı Tereyağı
● 2 çorba kaşığı un
● 2 Kereviz sapı küçük doğranmış
● 2 Bardak Su
● 1 Taze Zencefilden 3ince dilim keselim küçük doğrayalım yada bir tatlı kaşığı rendeleyelim● 1 Diş Sarımsak küçük doğranmış
● 1 çay kaşığı bal● 1 çay kaşığı tuz , damak tadınıza göre bir tutam karabiber ekleyebilirsiniz.
YAPILIŞIBir tencereye iki çorba kaşığı tereyağını ekleyip kısık ateşte eritiyoruz üzerine 2 çorba kaşığı un ekliyoruz ve krem rengi ile sütlü kahve rengi olana kadar kavuruyoruz ,istediğimiz kıvama geldiğinde ince doğranmış zencefil,2 dal küçük doğradığımız kerevizyapraklarını ekliyoruz ve bir iki dakika daha karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Daha sonra doğranmış domatesimizi küçük doğradığımız sarımsağımızı ,1 tatlı kaşığı toz biberimizi ,bir çay kaşığı balımızı ekliyoruz ve 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
2 bardak suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz pürüssüz bir kıvamda olması için blender ile 2 dakika çırpıyoruz.
160 gram Fide Ton bağımızı elimizde ufalayarak tencereye ekliyoruz bir taşım kaynattıktan sonra servise hazır hale geliyor taze kişniş yaprakları ve kroton ekmekler ile servise hazır. Afiyet olsun